2011. november 24., csütörtök

Orosz tárkony mag (fűszer/gyógynövény) - Jelenlegi ára: 249 Ft


Levelei illatosak, lándzsa alakúak kissé szőrösek. A fűszerkertbe magról a legkönnyebb szaporítani, a magokat március végén, április elején vessük el cserépbe vagy a kertbe, napos helyre. A palántákat csak májusban ültessük ki a kertbe, amikor már a talaj elég meleg és van elég fény és napsütés. Ha kertbe szeretnénk ültetni tárkonyt érdemes mind az oroszt mind a franciát telepíteni, mert bár a francia levelei aromásabbak, és finomabbak, ha egy olyan ételt szeretnék fűszerezni ahol a tárkony csak mellékszereplő az orosz tárkony, lesz az ideális partner. Mindig csak óvatosan adagoljuk az étel mellé ezt a fűszert, mert erős aromája könnyedén elviszi az étel eredeti ízét.
Ha cserépbe szeretnénk, tárkonyt ültetni válasszunk laza jó vízáteresztő képességű virágföldet, és minden esetben kerüljük a pangó vizet, de ne is hagyjuk a földjét teljesen kiszáradni. A cserepes növényeket inkább helyezzük szélvédett félárnyékos helyre ahol csak reggel vagy csak délután éri a napfény. Érdemes a növényeket három-négyévente újra telepíteni, mert elvesztik aromájukat.
Vásárlás esetén részletes útmutatót küldök a tudnivalókról. Átvétel kizárólag postai úton! Az ár 20 db magra vonatkozik!  



Jelenlegi ára: 249 Ft

Az aukció vége: 2011-11-28 21:40
. Orosz tárkony mag (fűszer/gyógynövény) - Jelenlegi ára: 249 Ft

Fontos